Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Πίστη και αφοσίωση σε ενα σκοπό... με αποτέλεσμα

Τα μεγάλα επιτεύγματα
Φαντάζουν αδύνατα σ αυτούς
Που σκέφτονται με την κοινή λογική

Σαίξπηρ

… και η “κοινή λογική” είναι που μοιρολατρικά μας έχει κάνει να καταδεχόμαστε να επιτρέπουμε στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να μαραζώνουν και να βάζουν λουκέτο στον αυτοσεβασμό τους.

… η “κοινή λογική” μας έχει μάθει να χαϊδεύουμε και να νανουρίζουμε την συνείδησή μας όταν γυρίζουμε την πλάτη στα καθημερινά, πρακτικά αδιέξοδά τους.

… με “κοινή λογική” αντιμετωπίζουμε, τις περιπτώσεις που γέροι απανθρακώνονται στον ύπνο τους, τις περιπτώσεις που γίνονται τα θύματα κάποιων αδίστακτων που τους δέρνουν και τους εγκαταλείπουν δεμένους αφού πρώτα τους πάρουν τις λιγοστές τους οικονομίες ή τις περιπτώσεις που μένουν για ώρες ίσως και ημέρες αβοήθητοι στο σπίτι τους μετά από κάποιο ατύχημα ή πρόβλημα υγείας, μέχρι να τους βρει κάποιος συγγενής ή γείτονας.

… αυτή την “κοινή λογική” μελέτησε και σκοπεύει να αλλάξει η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Κόντρα στην “κοινή λογική”…, βάλαμε σκοπό και στόχο μας, να καταφέρουμε να θέσουμε, στην κυριολεξία, σε συναγερμό, σε 24ωρη βάση και για όλες τις ημέρες του χρόνου, όλες τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι ασπρομάλληδες για να συνεχίσουν να υποδέχονται την κάθε τους μέρα σαν δώρο από τον χρόνο, απολαμβάνοντας την καθημερινότητα μέσα στον δικό τους χώρο και με την υπερηφάνεια ότι μπορούν πια να μην είναι ο “μπελάς” της οικογένειας.

Από τον Μάιο του 2006 έως σήμερα, αντιμετωπίσαμε άπειρες δυσκολίες, αφού το status quo της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και της πολιτείας υπαγορεύει το σεβασμό στην παιδολατρεία και πρόσφατα στην περιβαλλοντολατρεία. Χωρίς να θέλουμε να υποβιβάσουμε την μέγιστη σημασία της προσφοράς τόσο στο παιδί όσο και στο περιβάλλον, αντιλαμβάνεσθε την δυσκολία υλοποίησης ενός προγράμματος για ηλικιωμένους. Και επιμένουμε… ποτέ δεν κατηγορήσαμε τον Έλληνα που αγαπάει το παιδί και το περιβάλλον, απλά προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να τον καλούμε να εξοικειωθεί με την ιδέα της προσφοράς στον ηλικιωμένο μέσω της οποίας στηρίζεται ολόκληρη η Ελληνική οικογένεια και σημαντικό μέρος της Εθνικής οικονομίας.

Είναι όμως αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι χρόνια τώρα, ο νους της Ελληνικής κοινωνίας αλλά κυρίως των άμεσα ενδιαφερόμενων, των ηλικιωμένων, έχει γεμίσει από την “κοινή λογική” που υπαγορεύει ότι αν το κράτος τους δώσει αύξηση στην σύνταξη, με ψίχουλα των 10, 20 ή 30 ευρώ, η ποιότητα ζωής τους θα καλυτερεύσει. Έτσι δεν υπάρχει χώρος στο νου να σκεφθεί ότι ανά πάσα στιγμή είναι εκεί δίπλα τους και παραμονεύει η μοναξιά, η αδυναμία, η ανασφάλεια, η κακοποίηση και τόσα αλλά που στην πραγματικότητα βιώνουν οι ηλικιωμένοι.
Στα τρία χρόνια της ύπαρξης μας, ποτέ δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη του κράτους ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης। Ζητήσαμε όμως την ηθική τους στήριξη, προκειμένου να γίνει υπέρβαση στην “κοινή λογική” και να εμπλουτίσουμε το status quo της Ελληνικής κοινωνίας εξοικειώνοντας την με την ιδέα της προσφοράς στον ηλικιωμένο. Δυστυχώς όμως ενώ γεμίσαμε από υποσχέσεις ποτέ δεν πήραμε δέουσα υποστήριξη αφού οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουν αιχμάλωτοι της “κοινής λογικής”. Δεν διστάζουμε να επισημάνουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίσαμε ακόμα και ανάσχεση των προσπαθειών μας.

Δικαίωση στις προσπάθειες μας, έφεραν άνθρωποι που θέλησαν να σταθούν δίπλα μας και μαζί να ανατρέψουμε την “κοινή λογική”. Άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση στην ιδέα της προσφοράς στον ηλικιωμένο, οι ίδιοι διευθυντικά στελέχη, της ALPHA BANK, του ΟΠΑΠ, της VIVARTIA, της Sanofi Aventis της ΓΕΝΝΕΣIΣ ΦΑΡΜΑ και της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, στήριξαν με δυναμισμό στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών αυτών, το αίτημά μας για οικονομική υποστήριξη προς απόκτηση του κυριότερου εργαλείου μας του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κλήσεων. Χάρη σε αυτές τις εταιρείες συγκεντρώθηκε το ποσό των 112.500 Ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία στη ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ να προβεί στην παραγγελία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κλήσεων, που θα μπορέσει να εξυπηρετήσει απολύτως ΔΩΡΕΑΝ 10.000 ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Για να μπορέσει όμως το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων να ανταποκριθεί, είναι απαραίτητη η ύπαρξη των συσκευών με το κόκκινο κουμπί, που η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ θα διαθέτει στους ηλικιωμένους ΔΩΡΕΑΝ. Αντιλαμβανόμενες την ανάγκη αυτή, εταιρείες όπως η ALPHA BANK και τα Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, μέσω του προγράμματός μας με τίτλο «Υιοθεσία Ηλικιωμένων», μας έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουμε σημαντικό αριθμό συσκευών με το κόκκινο κουμπί. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στις δεκάδες συμπολιτών μας που ευαισθητοποιημένοι, έχουν συμβάλει οικονομικά στο πρόγραμμα «Υιοθεσία Ηλικιωμένων», δίνοντας μας την δυνατότητα να αυξήσουμε σημαντικά την ποσότητα συσκευών με το κόκκινο κουμπί, τις οποίες θα διαθέσουμε αμέσως με την έναρξη λειτουργίας του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κλήσεων. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους για την συμμετοχή τους.

Υπό αυτές τις νέες συνθήκες, το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων θα έχει εγκατασταθεί στην αρχή του νέου ετους και αμέσως θα αρχίσει και η παροχή υπηρεσιών στους πρώτους ηλικιωμένους, βάση των διαθέσιμων συσκευών με το κόκκινο κουμπί.

Θέλουμε όμως να ευχαριστήσουμε και όλες εκείνες τις εταιρείες, που με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμά μας «Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις», συντέλεσαν ώστε να επιβιώσει τα τρία αυτά χρόνια η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, να λειτουργήσει και να επιτύχει το όραμα, σκοπό και στόχο που δεν είναι άλλο από την προσφοράς στον ηλικιωμένο, και συγκεκριμένα το ΙΔΡΥΜΑ Λέοντος και Ασπασίας Λεμού, την INTERAMERICAN, την Pfizer, την Roche, την Air Liquid Hellas, την ΚΟΡΡΕΣ, την SIEMENS-Σοφία Στάμου, την HARTMANN, την ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, την AKOUSTICA MEDICA, την VitaMEP, την DRS, την Leonard’s, την ATLAS MARINE, την DORIAN Hellas, την ATLANIC BULK Carriers, την GREEKPOL, την KRAFT, την PLATIS Catering, την ARIA Γεύσεων, το Ξενοδοχείο Royal Olympic, την ΒΙΒΕΧΡΩΜ, την ΠΛΑΙΣΙΟ, τα Ανθοπωλεια ΖΕΡΜΠΕΡΑ, την METAFLOWER, την ΛΕΙΒΑΔΑΣ-Flower Creations, το STUDIO ZENITH, την X-WEB, το Ινστιτούτο Ερευνών VPRC.
Ιδιαιτέρα ευχαριστούμε εκείνους που μας στήριξαν ως χορηγοί επικοινωνίας και συγκεκριμένα, τον ALTER TV, την ΝΕΤ, τον ΣΚΑΙ 100,3, τον ΑΘΗΝΑ 984, τις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ, το ΕΘΝΟΣ, ΣΤΟ ΚΑΦΙ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, την ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ, την ΠΟΛΙΤΗΣ, την ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ, την ATNET Comunications, την Spot & Creations Advertising, το Περιοδικό SPONSORIT, την ATTIKO METRO-Εταιρεία Λειτουργίας, την ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, τον Ευθύμη Γουργούρη-Visual Comunicator, την MEGA Design.

Το έργο και η προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ…
Εμείς κάναμε την αρχή. Μαζί, μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο ζωής.
Μέσω του προγράμματος μας «Υιοθεσία Ηλικιωμένων» φροντίζουμε αυτούς που φρόντισαν εμάς.

Παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, για να ενεργοποιήσετε την ψήφο σας υπέρ της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, στην ψηφοφορία της EuroCharity για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ για το έτος 2008.
http://www.eurocharity.org/verify_ngo_selection.php?email=18304&Id=434

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!
ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ
Ταχ. Διεύθυνση: Κοδράτου 4, 10437 Μεταξουργείο, Αθήνα
Τηλέφωνα: 210-5246202, 210-6917125, 210-6919416, 210-6990885
FAX: 210-5246208, E-mail: info@lifelinehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: